Dynamische disciplines

SV 'de Vrijheid' Hoorn organiseert regelmatig dynamische clubwedstrijden. Deze kunnen met zowel met KK als met GK verschoten worden. De wedstrijden zijn bedoeld voor leden van de vereniging. Bij deze wedstrijden wordt een parcours op de schietbaan uitgezet met gebruikmaking van diverse soorten doelen, zoals kaarten (stilstaand of bewegend) en stalen pins /poppers.

Bij de wedstrijden is het de bedoeling dat binnen een zo kort mogelijke tijd het parcours of een gedeelte daarvan (een stage) wordt afgelegd. De eindstand wordt bepaald door een combinatie van de behaalde punten en de daarvoor benodigde tijd.

Voor gevorderde schutters is het mogelijk om deel te nemen aan de (inter)nationale dynamische schietsportdisciplines. Deze disciplines zijn gereglementeerd door de International Practical Shooting Confederation (IPSC), in Nederland vertegenwoordigd door de Nederlandse Parcour Schutters Associatie (NPSA). Daarnaast is in Nederland ook de Association for Practical Shooting (APS) actief. Deze organiseert wedstrijden waarbij van zowel pistool/revolver als karabijn/geweer gebruikt gemaakt wordt. Gezien de groeiende populariteit van het dynamisch schieten, heeft ook de KNSA een "Action Shooting" discipline aan haar programma toegevoegd.

SV 'de Vrijheid' Hoorn organiseert ook een paar maal per jaar een nationale wedstrijd in de dynamisch disciplines.